3Kwartier duurzaam

DUURZAAM

Duurzame Ring Heerhugowaard

Met een woning in 3Kwartier ben je klaar voor de toekomst. Daarom is bij het ontwerp van de woningen goed gekeken naar het duurzaamheidsaspect. Het gehele nieuwbouwplan wordt gerealiseerd volgens hoge isolatiewaarden en conform de laatste richtlijnen geheel gasloos opgeleverd en aangesloten op het duurzame warmtenet van leverancier Duurzame Ring Heerhugowaard Exploitatie B.V. (DRH).

Jouw warmteleverancier Duurzame Ring Heerhugowaard Exploitatie B.V. (DRH) levert duurzame warmte door middel van bodemenergie in combinatie met warmtepompen.
Jouw appartement wordt verwarmd door het warmere water op te pompen. Om het warmere water naar de gewenste (hogere) temperatuur te brengen ten behoeve van verwarming en de bereiding van warm tapwater worden er warmtepompen toegepast.

Uw verwarmingsinstallatie

In jouw woning levert DRH verwarmingswater en warmte voor de bereiding van warmtapwater. Deze warmte leveringen geschieden via een zg. “afleverset die aanwezig is in de meterkast”. Vanaf deze afleverset verbruikt jouw vloerverwarmingsinstallatie warmte voor verwarming en warmtapwater.

De verwarming geschiedt via jouw eigen vloerverwarming installatie. Deze vorm van verwarming is wezenlijk anders dan een cv-installatie met bijvoorbeeld radiatoren en heeft een aantal voordelen.

Voordelen vloerverwarming

De Warmtewet en de ACM

De A.C.M. (Autoriteit Consument & Markt) bepaalt op grond van de Warmtewet de tarieven voor de geleverde warmte volgens het ‘Niet Meer Dan Anders’ principe.

De warmteprijs is gebaseerd op alle kosten die een Verbruiker zou moeten maken om dezelfde warmte te krijgen dan wanneer hij een gasaansluiting zou hebben met een cv-ketel. Verbruikers op het warmtenet betalen op deze manier niet meer dan anders, dan voor het gasverbruik, service, onderhoud en vervanging van een cv-ketel.

Het tarief is een combinatie van energiekosten en de kosten van rente, afschrijving, service, onderhoud en vervanging. Dit betekent dat u uw duurzame warmte niet zomaar kunt vergelijken met een gasrekening.

Vraag voor meer informatie over een indicatie van de tarieven bij één van de makelaars.